Förutom den mat de flesta förknippar med Italien som pasta och pizza har Verona egna typiska rätter. Ofta är det ganska enkel och robust mat, som bönor, ärtor, ris och köttgrytor. Gnocchi är vanligt, men också den karaktäristiska pastasorten i Verona som heter bigoli, det är ett slags spaghetti men tjockare.
Häst tillagad på olika sätt kan också finnas på menyn, som gryta eller stek. Men också annat kött som anka, lamm eller åsna. Polenta serveras ofta som tillbehör. Mat som tillagas med Amaronevin är också vanligt, exempelvis Risotto all’Amarone.
Tiramisu är en klassisk efterrätt från Veneto. I juletid säljs kakan Pandoro som har sitt ursprung i Verona. En annan typisk godsak från Verona är Bacio di Romeo e Giulietta. Det är små, mjuka mandelkakor som sitter ihop två och två med fyllning mellan. Romeos är vita medan Julias är bruna med smak av choklad. Namnet betyder ungefär Romeo och Julias kyssar.